lauantai 13. lokakuuta 2012

Juhlaeväitä

Meidän perheen juhliin lähtö sisältää hieman normaalia enemmän esivalmisteluja. Lokakuu on meidän keittiön virallinen leivontakuukausi, koska synttäreitä on tälle kuulle kasaantunut vino pino. Tällä kertaa valmistui syötävää lähes koko poppoolle, kun Kaveri on lähes kaiketon, allekirjoittanut gluteeniton ja Esikkokin päätyi syömään allergiavapaasti. Voi että olin muuten ylpeä Esikosta, kun edellä mainittuun ratkaisuun päädyttiin. Esikko sai itse valita syökö juhlissa kakkua vai osallistuuko oman eväsrasian tyhjentämiseen, koska hällä eivät nuo oireet ole olleet mitenkään mahdottoman voimakkaita. Valinta oli pienelle ihmiselle heti selvä, perusteena se, että ei ole kivaa kun mahaa koskee. Jotenkin tosi kypsä valinta, joka piti myös kahvipöydässä, vaikka nenän edessä oli messevä kakku. Ilmeisesti maha menee todellakin kipeäksi.

Tällä kertaa eväät valmistettiin pienellä riskillä suklaata runsaasti käyttäen. Kaveri on silloin tällöin herkutellut tummalla suklaalla ja mitään oireita ei mielestämme ole ilmennyt. Käytössä on ollut Lindtin 70% tumma suklaa, jossa kylläkin varoitellaan jäämistä. Voihan ilo, että voidaan vedellä suklaata ja vielä saattaa sisältää mallista. Tämä antaa taasen toivoa tulevaan. Suolaisena meillä oli mukana paprikalla, vatajan kinkulla ja ruohosipulilla piristettyjä rieskoja. Menevät muuten jatkokehittelyyn, niin makoisia olivat. Luulen, että Kaverin synttäreillä jotakin samantapaista on tarjolla. Vaan tässäpä makiaa ohjetta jakoon.



½ dl sokeria
1 dl provenan täyskaurajauhoja
1/4 dl tattarijauhoja
1/4 dl perunajauhoja
reilu rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vettä
1/4 dl auringonkukkaöljyä
½ banaani muussattuna
rouhittua suklaata
(käytin 2 palaa Lindtin 70%)





Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon vesi, öljy sekä muussattu banaani. Sekoita taikinaksi ja lisää joukkoon vielä rohittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin, sain tästä aikaiseksi 9 kpl, ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Koristeeksi pyörittelin tomusokerikuorrutteella koukerot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti