maanantai 1. lokakuuta 2012

Kasvisletut

Tämä on ehdottomasti paras munaton, maidoton ja vehnätön lettuohje, jonka kanssa olen plättyjä paistellut. Ovat hieman pulleampia kuin sellaiset perussuomalaiset letut. Innoituksena on toiminut Alice Sherwoodin Allergisen keittokirja, jonka reseptien pohjalta ollaan kehitelty meidän tarpeisiin sopiva malli. Joka käänteessä tykkään tuota opusta mainostaa, kun olen jotenkin niin tykästynyt kirjan antiin. Ohjeesta vääntyy myös makeat letut, kun jättää nuo kasvikset pois ja lisää sokeria ja vaniljaa maun mukaan.


1 rkl tärkkelysjauhoa
1/4 tl ksantaania
2 rkl vettä tai kauramaitoa
2 dl kauramaitoa (oatly)
2 dl provenan täyskaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl raastettuja kasviksia/juureksia
öljyä paistamiseen
Mittaa kulhoon tärkkelysjauho, ksantaani ja vesi. Sekoita yhtenäiseksi valkoiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon vähitellen kauramaito koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi suola, leivinjauhe ja jauhot sekä hienoksi raastetut kasvikset. Paista letut öljyssä pannulla kullanruskeiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti