keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Luumuinen leipä

Tätä ohjetta en kyllä aikonut aluksi jakoon laittaa, koska en itse liiemmin tästä leivästä välittänyt. Maku oli minulle liiankin makeahko. Ohje on siis varsin käyttökelpoinen, koska kritiikki tulee henkilön suusta, jolle makea saaristolaislimppu on kauhistus... ;) Varsinkin lapset tykkäsi ja muuten tykkäsivätkin kovasti. Kaveri äityi lähes raivoamaan, kun en suostunut enempää antamaan leivän sisältämän tattarin vuoksi. Joten tässäpä siis ohjetta.


½ l vettä
1 prk bonan luumusosetta
1½ rkl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
½ dl sopivaa öljyä
1 dl puhdaskaurahiutaleita
1 dl hirvelän kaurakuitusta
1 dl tattarirouhetta
½ dl pellavansiemeniä
½ dl tärkkelysjauhoa
2 dl tattarijauhoa
3½ dl provenan täyskaurajauhoa

Mittaa kulhoon reilusti lämmin vesi ja sekoita siihen psyllium, hiiva, siirappi, luumusose, kaurahiutaleet, kaurakuitunen ja tattarirouhe. Anna turvota kymmenen minuuttia ja lisää sitten öljy, pellavansiemnet sekä jauhot. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukulla tai yleiskoneella viitisen minuuttia. Muotoile taikinasta pellille leipä öljytyin käsin ja ripottele päälle vielä hieman jauhoa. Kohota peitettynä 20 minuuttia, viillä pintaan halutessasi kuvioita ja paista 200 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. Omasta mielestäni parasta paahdettuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti