lauantai 9. maaliskuuta 2013

Täytetyt letut ton-ton-ton


1½ dl provenan täyskaurajauhoja
1½ dl tattarijauhoja 
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus sokeria
2 dl kaurajuomaa (oatly luomu)
4-5 dl vichyä
½-1 tl suolaa
3 rkl sopivaa öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää öljy, sekoita ja lopuksi vichy sekoittaen. Paista letut pannulla sopivassa öljyssä. Taikina saa olla mahdollisimman löysää, kuitenkin niin, että kestää hyvin koossa. Pannu tosi kuumaksi ja sitä kannattaa tosiaan kallistella, kun taikinan kaataa. Näin saa aikaan ihanan pitsireunaisia lettuja.



Täyte:
200g porsaan jahelihaa
200g herkkusieniä
2 sipulia
4 siivua parmankinkkua pienittynä
(1 tl tummaa balsamicoa (luomu))
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta,
persiljaa ja timjamia
paistamiseen öljyä

Kuori sipulit ja puhdista sienet. Leikkaa ne kuutioiksi ja laita pannulle öljyyn paistumaan. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää kuutioitu parmankikku, sekoita ja lisää jauheliha. Mausta ja anna paistua kypsäksi.


Levitä täytettä letuille ja kääri ne rullaksi. Laita letut uuniin siksi aikaa, että pinta rapeutuu. Pidin 225 asteessa kiertolilmassa reilut 10 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti