perjantai 29. maaliskuuta 2013

Uunibroileri

Uuniboileri on kyllä broiskua parhaimmillaan. Hyvää vähällä vaivalla, ei ole kuivaa ei, kuten broileri tuppaa joskus olemaan. Ja maku... Valmistelut vaan on aloitettava jo edellisenä päivänä.


1 kokonainen broileri

3 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
½ tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl tummaa siirappia
1 tl tummaa balsamicoa
3 rkl sopivaa öljyä

Sekoita marinadin ainekset tahnaksi ja hiero se kauttaaltaan broilerin pintaan. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Nosta broisku aamulla huoneen lämpöön. Lusikoi astian pohjalle valunut marinadi linnun sisään ja anna broilerin olla huoneen lämmössä ainakin kaksi tuntia ennen paistamista. Paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Broileri kannattaa kääntää kertaalleen paistamisen aikana, ellei paista ritilän päällä. Kannattaakin miettiä kunka päin linnun paistamisen aloittaa, kuten kuvasta näkyy... ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti