keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Makaronilaatikko ton-ton (sis. riisiä)

Meillä on hiljattain aloitettu jälleen kokeilut riisin saamiseksi takaisin ruokalistalle. Pitää koputtaa puuta, mutta lupaavalta näyttää. Nyt on riisiä nautittu kerran viikossa ja mitään dramaattista ei ole tapahtunut. Hiljaa hyvä tulee ja onnellisia ollaan tästäkin. Täytyy sanoa, että näin hyvää makaronilaatikkoa ei meillä allergiataipaleen aikana ole vielä syöty. Toivo elää, että jatkossa syödään.


400g porsaan jauhelihaa
2 sipulia
4-5 siivua parmankinkkua
suolaa, mauste-ja mustapippuria,
paprikajauhetta, valkosipulijauhetta
1 l kaurajuomaa (oatly luomu)
n. 4 dl vettä

Paista jauheliha yhdessä pilkotun sipulin ja parmankinkun kanssa. Pannulle voi halutessaan lisätä hieman öljyä. Mausta jauheliha ja kaada pannlle vesi ja reilu puolet kaurajuomasta. Lisää makaronit ja keitä 10 minuuttia. Kaada seos uunivuokaan ja kaada päälle loput kaurajuomasta. Paista laatikkoa 225 asteessa puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti