keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Jauheliha-kesäkurpitsakebakot

Jauheliharuoat kaipaaat ajoin uutta vivahdetta. Kebakkoa tällä kertaa kesäkurpitsalla ryyditettynä. Aikoinaan muistelisin Maximuksen rajoitetut herkut-blogissa jotakin tämäntapaista nähneeni, siitä idean tynkää.


400 g porsaan jauhelihaa
1 pieni kesäkurpitsa raastettuna
1 sipuli
1 dl oolannin perunamuussiainesta
1 dl puhaskaurahiutaleita
1-2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria ja kurkumaa

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi ja lisää sen joukkoon muussiaines sekä kaurahiutaleet. Anna seisoa sen aikaa, että muussiaines sulahtaa hieman. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu sipuli, mausteet sekä jauheliha. Vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pellille pötkylöitä. Makuasia on tikuttaako ennen paistoa vai sen jälkeen. Mikäli tikuttaa ennen paistoa, kannattaa tikut liottaa. Kuvan pötköt on tikutettu paistamisen jälkeen. Paista kebakkoja 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti