sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Omenaleipä ton-ton-ton


















4½ dl vettä tai omenatuoremehua
1 pss kuivahiivaa
1½ rkl psylliumia
1 rkl finaxin hapanjuurta
2 tl suolaa
1 rkl tummaa siirappia
1 luomuomena raastettuna
1½ dl puhdaskaurahiutaleita
1 dl perunajauhoja
2 dl provenan täyskaurajauhoja
n. 5 dl tattarijauhoja
1 dl liotettuja auringonkukan siemeniä
½ dl sopivaa öljyä

Mittaa leivontakulhoon vesi ja lisää siihen hiiva, psyllium, hapanjuuri sekä siirappi. Mikäli teet leivän omenamehuun, kannattaa harkita siirapin pois jättämistä jottei leivästä tule liian makea. Makuasioita. Anna turvota kymmenisen minuuttia ja lisää loput aineet. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin viisi minuuttia. Kaada taikina leipävuokaan ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä puolisen tuntia. Paista leipää 200 asteessa 40-50 minuuttia. Kumoa kypsä leipä ritilän päälle jäähtymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti