keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kasvisrieskat

Perunarieskat ovat olleet meidän allergiataipaleemme pelastus, mutta niiden pienoinen virittäminen sallituilla kasviksilla on tehnyt näistä luottoleipäsistä vieläkin parempia. Tällä hetkellä suurta suosiota nauttivat porkkana-kesäkurpitsarieskaset, mutta myös pinaattiset sekä parsalla viritetyt mallit ovat herkullisia.


1½ dl kaurajuomaa (oatly luomu)
2 dl oolannin perunamuussiainesta
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
n. 2 dl provenan täyskaurajauhoa
1 rkl tärkkelysjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sopivaa öljyä
suolaa 

Kiehauta perunamuussiaines kaurajuomassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon raasteet. Mausta seos suolalla ja lisää öljy sekä jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi ja nostele leivinpaperille pellille taikinanokareita. Ohjeesta tulee 9 rieskasta. Taputtele nokareet rieskoiksi jauhotetuin käsin ja pistele haarukalla. Itse käytän taputteluun perunajauhoa. Paistoin rieskoja 250 asteessa vartin verran.

2 kommenttia:

  1. Moikka, yritin tehdä nuita rieskoja.. Oon kyllä niin poropeukalo :D Mä en mistään 3 kaupasta löytänyt tota samaista perunamuussiseosta joten ostin mummon perunahiutale pussin (mielestäni ajaa saman asian??) Jouduin lisäämään kauramaitoa varmaan puolidesiä ja en tiiä uskallanko maistaa.. ;) Tuun kertomaan maun kun ovat jäähtyneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunaksi nyt varmasti sopii mikä vaan pottumuusi, kunkin ruokavalion mukaan. Meillä ei perunahiutaleita käytetä niiden sisältämien lisäaineiden vuoksi,sekoittavat meidän pakkaa ihan turhaan. Nestettä varmasti joutuu hiutaleiden kanssa lisäämään. Kerrohan millaisia tuli. On aina ilo kuulla kommentteja. :)

      Poista