keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Pinaattikeitto

Pinaattikeittoa on tullut sävellettyä viimeeksi silloin, kun meillä syötiin vielä riisiä. Jotenkin tämä ruoka on jäänyt sittemmin unholaan, mutta Esikon ruokatoive palautti tämän sopan meidänkin pöytään. Jostakin tuli päähän idea käyttää suurukseen kookosöljyä ja yllättäen se olikin aika vinkeä valinta luonnostaan makeahkon kauramaidon kumppaniksi. 


 1 rkl kookosöljyä
1 rkl oliiviöljyä
4 rkl provenan täyskaurajauhoa
4-5 kaurajuomaa (oatly luomu)
ripaus suolaa ja valkopippuria
75g pakastepinaattia eli ½ pussillinen

Sulata kattilassa kookosöljy, lisää oliiviöljy ja kaurajauhoat. Kypsennä jauhoja hetki koko ajan sekoittaen, varo ruskistamasta. Kaada kaurajuoma suuruksen sekaan samalla sekoittaen. Lisää pinaatti ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Keiton kera meillä nautittiin parman kinkkua. Ihan jännä yhdistelmä muuten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti