tiistai 4. joulukuuta 2012

Porkkanalaatikko kaurasta (maidoton, munaton, soijaton)

Joulu aiheuttaa keittiössämme pientä kikkailua. Kuten jo piparkakkukpostauksessa totesin, puuttuu tästä joulusta monta viimevuotista ruoka-ainetta. Porkkanalaatikko on aina ollut oma suosikkini ja Kaverin sallittujen kasvisten listaa kun katselee, niin ihan harkinnan arvoinen jouluruoka siinäkin suhteessa.

Viime vuonna saatiin hyvää harjoitusta munattoman ja maidottoman laatikon väsäilystä ja muistikuvani mukaan maistui likipitäen samalle kuin ennenkin. Silloin muuten tein laatikon sekaan puuron täysjyväriisistä ja täytyypä sanoa, että suosittelen. Paljon makuisampaa ja terveellisempääkin. No tällä kertaa puuro tehtiin Puuppolan kokonaisista kauraryyneistä ja kaurajuomasta. Toimii erittäin hyvin varsinkin, kun kaura on itsessään makeaa. Ei tarvitse siirapillakaan niin reilusti lotrata. =) Voipi hyvin olla, että tullaan tulevaisuudessa tekemään laatikko kaurasta, vaikka riisi ruokalistalle saataisiinkin. Lapset tykkäsi oikein kovasti ja maistui tämä myös omaan suuhun. Esikko kuvaili sanoin:" jännän makuista, mut siis hyvää!" Taisi muskottipähkinän maku yllättää, kun edellisestä kerrasta on kokonainen vuosi.









 





















1 dl Puuppolan kokonaisia kauraryynejä
½l kaurajuomaa (oatly luomu)
1 rkl kookosöljyä
1 kg porkkanasosetta
1-2 rkl tummaa siirappia
1 tl suolaa
1/4 tl valkoippuria
ripaus muskottia
pinnalle tattarileseitä
vuokien voiteluun sopivaa öljyä

Mittaa kattilaan kauraryynit ja liota niitä puolisen tuntia runsaassa vedessä.  Kaada liotuksen jälkeen vesi pois ja huuhdo ryynit vielä kertaalleen. Mittaa kattilaan kaurajuoma ja keitä puuroksi silloin tällöin sekoittaen noin 45 minuuttia. Anna puuron levätä hetki keittämisen jälkeen.

Lisää puuron joukkoon kookosöljy ja siirappi, sekoita. Lisää porkkanasose ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka/vuoat sopivalla öljyllä jaa kaada massa vuokiin. Itse sain tällä ohjeella kolme puolen litran folivuoallista laatikkoa. Tasoita massan pinta ja ripottele päälle tattarileseitä. Mantelijauhekin toimisi varmasti hyvin, jos manteli sopii. Ensi kerralla kyllä varaan korppujauhoa vaikka hyvää tuli näinkin. Paista laatikoita 200 asteessa 45-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti