Joulu aiheuttaa keittiössämme pientä kikkailua. Kuten jo piparkakkukpostauksessa totesin, puuttuu tästä joulusta monta viimevuotista ruoka-ainetta. Porkkanalaatikko on aina ollut oma suosikkini ja Kaverin sallittujen kasvisten listaa kun katselee, niin ihan harkinnan arvoinen jouluruoka siinäkin suhteessa.
½l kaurajuomaa (oatly luomu)
1 rkl kookosöljyä
1 kg porkkanasosetta
1-2 rkl tummaa siirappia
1 tl suolaa
1/4 tl valkoippuria
ripaus muskottia
pinnalle tattarileseitä
vuokien voiteluun sopivaa öljyä
Mittaa kattilaan kauraryynit ja liota niitä puolisen tuntia runsaassa vedessä. Kaada liotuksen jälkeen vesi pois ja huuhdo ryynit vielä kertaalleen. Mittaa kattilaan kaurajuoma ja keitä puuroksi silloin tällöin sekoittaen noin 45 minuuttia. Anna puuron levätä hetki keittämisen jälkeen.
Lisää puuron joukkoon kookosöljy ja siirappi, sekoita. Lisää porkkanasose ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka/vuoat sopivalla öljyllä jaa kaada massa vuokiin. Itse sain tällä ohjeella kolme puolen litran folivuoallista laatikkoa. Tasoita massan pinta ja ripottele päälle tattarileseitä. Mantelijauhekin toimisi varmasti hyvin, jos manteli sopii. Ensi kerralla kyllä varaan korppujauhoa vaikka hyvää tuli näinkin. Paista laatikoita 200 asteessa 45-60 minuuttia.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti