sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ensimmäinen raakasuklaakokeilu

Mielen päällä on monesti ollut raakasuklaan valmistus kotikeittiössä, mutta jotenkin tuo kokeilu on vaan jäänyt. Vaan hiljalleen lähestyvä joulu innoitti suklaakokeiluihin ja tätä lisää. Meidän perheessä ei tulla enää koskaan ostamaan teollisia konvehteja. Nämä olivat ihan perusversioita makuaineinaan vaniljaa ja täytteenä luomurusinaa. NAM! Suosittelen kokeilemaan. Tämän helpommaksi ei enää homma voi mennä ja voi kuinka palkitseva on lopputulos...


1 dl kaakaovoita
½ dl kookosöljyä
1 dl raakakaakojauhetta
2 rkl siirappia
1 rkl toumusokeria
½ vaniljatangon siemenet
ripaus ruususuolaa
(täytteeksi rusinoita)

Raasta kaakaovoi ja sulata se yhdessä kookosöljyn kanssa vesihauteessa. Lisää kaakao sekä muut makuaineet. Meillä makeutus hoituu toistaiseksi vähemmän superfoodin maineessa olevilla aineksilla, mutta siirtynemme muihin litkuihin jahka saadaan kokeiltua niiden sopivuus myös pienillä herkkusuilla. Sekoita tasaiseksi massaksi ja laita massa suklaamuotteihin hyytymään. Rusinat tiputtelin suklaan sekaan muottien täyttövaiheessa. Jääkaapissa menee pari tuntia, mutta hätähousut (kuten allekirjoittanut) voivat nostaa suklaan pakastimeen, jossa se hyytyy syöntikuntoon parissakymmenessä minuutissa. =)

2 kommenttia:

  1. Näyttää tosi herkulliselta. Itselläkin pyörinyt useaan kertaan raakasuklaakokeilut mielessä, mutta aina on jäänyt. Pitäisi varmaan näin joulun alla ryhdistäytyä :).

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi. Tämä kokeilu oli jälleen niitä hetkiä jolloin oli iloinen allergioista. Ilman niitä tätäkään ei olisi koettu... Että ei niin huonoa ettei jotakin hyvääkin! =)

    VastaaPoista