maanantai 26. marraskuuta 2012

Leivitetyt possunleikkeet ton-ton-ton

Joskus tekee niin mieli syödä jotakin ei niin terveellistä ja monasti ollaan kaipailtu leivitettyjä porsaanleikkeitä. Munaton leivittäminen kuitenkin on tuntunut vaikealta, joten kaipuun asteelle on jäänyt. Sukumme aasialainen vahvistus innoitti kuitenkin kokeilemaan. Muistin syöneeni sukulaisilla todella ihania kanan- ja possupaloja, jotka oli leivitetty pelkästään perunajauhoa käyttäen. On muuten hyvää ja kannattaa kokeilla. Lihapalojen annetaan maustua tilkassa soijaa, johon on sekoitettu esim. valkosipulia tai inkivääriä. Sitten palat pyöritellään perunajauhoissa ja paistetaan kullanruskeiksi syvässä öljyssä. Todella epäterveellistä ja todella hyvää. Tähän leivitykseen käytin ison osan tattarijauhoa, jotta omatunto olisi edes hitusen puhtaampi... Ja soijahan on meillä nou nou.


Leikkaa possun fileestä ohuehkoja siivuja ja nuiji ne kevyesti. Anna lihojen liota hetki tilkassa maustettua kaurajuomaa. Mellä juoman joukkoon sujahti suolaa, valkosipulijauhetta, mustaapippuria ja sinappia. Sekoita tällä välin yhteen 1 osa perunajauhoja ja 3 osaa tattarijauhoa. Lisäsin jauhojen sekaan ripauksen kurkumaa herkullista väriä tuomaan. Jauhoihin voi halutessaan lisätä myös hieman suolaa. Valuta lihapalat huolella ja taputtele lihojen pintaan jauhoseosta. Jauhotuksessa on hyvä olla perusteellisen huolellinen. Paista lihoja reilussa öljyssä kunnes leikkeet ovat kullanruskeita. Nosta leikkeet vielä hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti