perjantai 16. marraskuuta 2012

Karjalanpaisti porsaanlihasta

Karjalanpaisti on yksi niistä ruoista, joka on jostakin ihmeen syystä painunut unholaan allergioiden rantautumisen jälkeen. Jotenkin sitä on taas omassa pienessä kuplassaan ajatellut, että eihän naudanliha-allergiselle voi paistia tehdä. Nyt tulee taas paljastuksia omista omtuisuuksistani, minähän olen aikas lihakammoinen henkilö ja karjalanpaistin naudanlihat olen kiertänyt aina kaukaa hamuten pelkkää possua omalle lautaselle. Ja siltikin ajatus naudattomasta paistista ei vaan ole juolahtanut mieleen. Kun sitten taasen tuli silmäiltyä kaupan lihahyllyllä kaihoten paistilihoja, osui silmiin snellmanin porsaan palapaistikuutiot ja lamppu syttyi päässä. Kylläpä oli vapauttavaa, kun ei tarvinnut pelätä nautakuutioita paistia kauhoessaan... :) Eihän pelkällä possulla tehty aivan saman makuista ole, mutta hyvin lähellä. Suosittelen lämpimästi allergisille ja nautakammoisille...


800g possun palapaistia
3 porkkanaa
2 isoa sipulia
10-15 maustepippuria
suolaa 
vettä

Nosta lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kuin aloitat paistin teon. Laita lihapalat kevyesti öljytyn uunivuoan pohjalle, mausta suolalla ja paahda lihoja mahdollisimman kuumassa uunissa noin vartin verran. Itse pidin 15 minuuttia kiertoilmalla 250 asteessa.  Kun lihat ovat ottaneet kauttaaltaan väriä, lisää lihojen joukkoon pilkotut porkkanat ja sipulit sekä kokonaiset mustapippurit. Kaada päälle lopuksi kiehuvaa vettä niin, että lihat peittyvät. Jatka kypsentämistä 175 asteisessa uunissa keskilämmössä vielä parisen tuntia. Näin kypsennettynä tulee muuten kivan kirkaslieminen paisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti