tiistai 1. tammikuuta 2013

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty porsaan sisäfilee


Pyhäpäivinä kaipaa arkiruoista poikkeavaa evästä, mutta samalla ei oikein jaksa nähdä hirveää vaivaa, kun arkenakin saa ihan riittävästi kokkailla. Olenkin hullaantunut erilaisiin lihoihin, jotka kääräistään ilmakuivatun kinkun sisään. Vaivatonta, nopeaa ja todella maukasta.

Tällä kertaa kinkkuun kääriytyi porsaan sisäfilee. Ihan himpun verran pinkimmäksi olisi saanut jäädä, mutta oikein mureaa ja hyvää oli lievästi ylikypsänäkin. Lihalämpömittarin käyttö voisi ratkaista nämä ongelmat, mutta kun on jääräpää tekemään fiilispohjalta, niin...

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Poista lihasta enimmät kalvot ja mausta kauttaaltaan esim. pippurilla, valkosipulijauheella ja yrteillä. Halutessaan voi pintaan ropsauttaa hieman suolaakin, mutta on hyvä muistaa, että ilmakuivatut kinkut ovat todella suolaisia. Levitä kinkkusiivut leikkuulaudan päälle hieman limittäin ja nosta maustettu file kinkkujen päälle. Kääri rullalle ja nosta öljyttyyn uunivuokaan. Myös käärön pinnalle kannattaa pirskotella öljyä. Tämä pötkäle viihtyi 200 asteisessa uunissa kiertoilmalla reilut 20 minuuttia.  Tasan 20 olisi kyllä mielestäni riittänyt. Anna lihan levätä uunin jälkeen folion alla kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti