sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Leivitettyä kanaa ton-ton-ton

Sunnuntai on taasen ollut meillä epäterveellisyyspäivä ja herkutteluksihan se meni. Ollaan nyt muutamia kertoja harjoiteltu kaiketonta leivittämistä ja nyt tämä alkaa sujua jo oikeinkin mallikkaasti. Tällä kertaa väkerrettiin nugetintapaisia. Pinnalta rapeaa ja sisältä mureaa. Nam


Lihat (500g broileria) marionoin tuttuun tapaan maustetussa kaurajuomassa. Olen kokeillut eri aikoja ja ainakin kanalle 15-20 minuuttia on sopiva aika. Pidempään jos pitää, niin ainakin omasta mielestä lopputulos saattaa mennä vetiseksi. Luulen, että sama aika toimii possullekin. 2 desiin Oatlyn Luomukaurajuomaa laitoin ½ rkl kotisinappia, 1 tl valkosipulijauhetta, ripauksen paprikajauhetta ja mustapippuria, 2 tl kuivattua persiljaa sekä reilun tl suolaa.

Aiemmassa leivityspostauksessa käytin tattari-perunajauhoseosta, mutta kaurajauho on osoittautunut hyväksi kumppaniksi tattarille ja potulle. Leivitysjauhojen sopiva suhde on kutakuinkin puolet tattaria ja yksi neljännes provenan täyskaurajauhoa sekä yksi neljännes perunajauhoa. Mikäli peruna on ongelma, luulen maissitärkkelyksen ajavan hyvin saman asian. Yhteensä jauhoseosta käytin arviolta 1½ dl.










Maustoin jauhojakin suolalla, pippurilla ja ripauksella kurkumaa. Jauhotuksessa on hyvä olla mahdollisimman perusteellinen. Leivityksen on myös hyvä antaa kiinnittyä lihojen pintaan noin kymmenen minuutin ajan ennen kuin lihoja alkaa paistamaan. Paistamiseen käytin auringonkukkaöljyä. Öljyn on hyvä antaa kuumentua kunnolla ja sitä tulee olla runsaasti. Eli paisto syvässä ja kuumassa rasvassa. Paistamisen jälkeen lihat kannattaa nostaa hetkeksi talouspaprein päälle, jotta liika öljy imeytyy pois.

Tarjoa raikkaan salaatin kera. Mikäli haluaa oikein panostaa, suosittelen kokeilemaan dipiksi kesakurpitsatahnaa tai munakoisotahnaa. Hyvää on kyllä ihan näinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti