keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Makaronilaatikon päivitystä

Pientä päivitystä lihamakaronilaatikon ohjeeseen. Sittemmin mausteosasto on monistunut ja laatikkokin on siis saanut ihan uutta vivahdetta. Samalla olen yksinkertaistanut ohjetta, kun huomasin, että ihan saman koostumuksen saa pelkällä kauramaidolla.

 Yllä osviittaa siitä, kuinka paljon kaurajuomaa kannattaa käyttää. 
Reilusti saa kuitenkin olla, niin että makaronit ja jauheliha peittyvät kunnolla. 
Ennemmin liikaa kuin liian vähän. Hyytyy varmasti.


400g sopivaa jauhelihaa (tässä possua)
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
muutama siivu parmankinnua 
 (tai pekonia mikäli sellainen sopii ruokavalioon)
suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, kurkumaa, persiljaa
1 pkt eli 250g tattaripastaa (Keskisen mylly)
arviolta noin litra kaurajuomaa (Oatly luomu)

Paista jauheliha ja pilkottu sipuli sekä valkosipuli öljyssä. Mausta ja lisää paistamisen lopulla pienitty parmankinkku. Pekoni kannattaa varmaankin paistaa samanaikaisesti jauhelihan kanssa. Kaada paistettu jauhelija ja pasta öljyllä voideltuun uunivuokaan. Kaada joukkoon kaurajuoma, jota saa siis olla reilusti. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Nykyään Kaveri saa hitusen ketsuppiakin laatikon kylkeen, kun tuo kypsennetty tomaatti ihan pieninä määrinä jos sopii. Meillä tällä hetkellä käytössä felixin ihan perinteinen ja pieni määrä tarkoittaa teelusikallista. :) Parastahan tämä on uunituoreena, mutta seuraavana päivänä lämmitettäessäkin maistuu varsinkin, kun hieman lorauttaa ennen lämmitystä sekaan kaurajuomaa kostukkeeksi. Ja esikolle ja muulle perheelle kruunuksi parmesaaniraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti