torstai 10. tammikuuta 2013

Porsaanlihapullat kaurakastikkeessa

Lihapullat ovat varmaankin jokaisen lapsiperheen ehdottomia suosikkeja, niin myös meillä. Useimmiten pullat tulee tehtyä mahdollisimman pikaisella ohjeella uunissa kypsentäen, mutta täytyy myöntää, että pienellä vaivalla pannun kautta tästä arkiruoasta saa erityisen maistuvaa.


Reilu siivu sopivaa leipää pieneksi kuutioituna
Oatly luomu kaurajuomaa
1 pieni sipuli hienoksi kuutioituna
400g porsaan jauhelihaa
n. 1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua persiljaa
½-1 tl valkosipulijauhetta
ripaus kurkumaa
muutama kierros mustaapippuria myllystä
½ rkl sinappia (kotisinappi) 
1 rkl provenan täyskaurajauhoja
öljyä paistamiseen
 
Kuutioi leipä (käytin kaura-tattarileipää) ja lisää kaurajuomaa sen verran, että leipäkuutiot lähes peittyvät. Anna turvota ja painele lusikalla mössöksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, mausteet sekä jauheliha ja vaivaa taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista ne pannulla öljyssä kullanruskeiksi. Lisää sitten joukkoon noin rkl kaurajauhoa ja anna jauhojen ottaa hieman väriä. Kaada pannulle vettä tai kaurajuomaa sen verran, että muodostuu sopivan paksuinen kastike. Tässä vaiheessa kastikkeeseen voi vielä halutessaan rouhaista suolaa ja pippuria. Kastikkeen tekeminen ei ole mitenkään välttämätöntä, koska pullat pystyy helposti napsimaan pannulta ihan sellaisenaankin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti