keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Banaanikakku ton-ton-ton

Jo aamutuimaan silmiin osui hedelmäkorissa tummanpuhuvina lojuvat banaanit. Päivän mittaan mieleen nousi ajatus banaanikakun leipomisesta. Intoa lisäsi se, että kurpitsansiemenet näyttäisivät sopivan Kaverille ja tuumailin, että niillä voisi hyvin korvata pähkinät. Nettisurffalun tuloksena leipoutui monesta eri ohjeesta innoitusta ammentanut meille sopiva versio. Tämä oli hyvää, joskin banaanileivonnaisille ominaisesti suht makeaa. Tykättiin kyllä. Suosittelen muuten, että antaa vetäytyä kunnolla viileässä, mieluiten yön yli, ennen tarjoilua tai tuppaa murenemaan aika kovasti. Makuunhan tämä ei vaikuta. ;)


2 dl jauhoa
(1 osa tattaria, 1 osa kauraa, 1 osa perunajauhoa)
½ dl murskattuja kurpitsansiemeniä
½dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1/4 tl ksantaania
½tl psylliumia
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
2 banaania muussattuna
1/4 dl sulaa kookosöljyä
½ dl auringonkukkaöljyä
½ dl kaurajuomaa (oatly luomu)
1 rkl siirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasvat, huolellisesti muussatut baaanit sekä kaurajuoma. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin puoli tuntia. Ensimmäiset 10 minuuttia pasitoin kiertoilmalla, jonka jälkeen lopun ajan normaalilla tasalämmöllä. Olen kokenut, että tällä tavalla kakut nousevat paremmin ja niistä tulee ehkä asteen verran kuohkeampia.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti