tiistai 29. tammikuuta 2013

Kasvissosekeitto (maidoton)


3 rkl sopivaa öljyä
5 porkkanaa
2 pientä tai 1 iso sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
½ kukkakaali (n. 500g)
1 omena
5 dl vettä
½-1 tl kurkumaa
ripaus timjamia, valkopippuria ja mustapippuria
n.1 tl suolaa
n. 2 tl kuivattua persiljaa
1 dl oolannin perunamuussiainesta

Kuori porkkanat, omena ja sipulit. Kuutioi kaikki kasvikset ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Kasvikset kannattaa lisätä kattilaan kovuusjärjestyksessä. Lisää lopuksi mausteet ja anna niidenkin paistua hetki, varo ruskistamasta. Lisää vesi ja anna kiehua puolisen tuntia. Lisää lopuksi perunamuussiaines. Halutessaan voi tietenkin käyttää ihan tavan perunaakin, jonka kypsentää muiden kasvisten joukossa, mutta meillä ei sattunut jääkaapissa perunoita olemaan, joten nyt mentiin näin. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna keiton levätä vielä hetki kannen alla jälkilämmössä. Meillä keiton päälle lorautettiin hieman neitsyoliiviöljyä ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Kaverikin sai keittonsa kruunuksi ja tykkäsi kovasti. Oireitakaan ei ainakaan vielä ole ilmaantunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti