lauantai 29. joulukuuta 2012

Pinaattiperunatorttu


Taasen on joutunut päästämään luovuuden valloilleen, kun on yrittänyt perheen nuoremmille jäsenille kehittää jotakin, joka katoaisi lautaselta suuhun lattian sijaan. Taisi Kaveri päästä kinkun makuun jouluna, kun ei tuo lisäkepuoli maistu. Paitsi porkkana, mutta alan jo pelätä, että sankari muuttuu oranssisksi itsekin. Lauantai-illan ratoksi laitettiin hiilarit piiloon ja tehtailiin perunapinaattitorttu. Hyvin maistui. :)


Pohja:
1 dl vettä
3/4 dl oliiviöljyä
1/4 tl psylliumia, ksantaania sekä leivinjauhetta
1 dl tattarijauhoja
1 dl Provenan täyskaurajauhoja
½ dl Hirvelän kaurakuitusta
½ dl puhdaskaurahiutaleita (semper)

Täyte:
n. ½ l perunasosetta (tein kaurajuomaan)
½pss pakastepinaattia
2 rkl öljyä
mausteeksi esim. suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta
1 rkl oluthiivahiutaleita
1 rkl perunajuhoja

Sekoita pohjataikinan ainekset yhteen ja taputtele taikina tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Käytin halkaisijaltaan 17 cm:n vuokaa. Valmista täyte. Tortun maku on kyllä kovastikin kiinni perunoista, joita käyttää. Suosittelen valmistamaan soseen suht makeista ja runsaan makuisista potuista. Keitä perunat kypsisksi ja lisää joukkoon pinaatti. Odota, että pinaatti sulaa ja soseuta sitten muussiksi. Itse käytin nesteenä kaurajuomaa, mutta veteenkin voi tehdä. Mielestäni kaurajuomalla soseesta tulee täyteläisemmän makuinen, kun voitakaan ei voi käyttää... Ehkäpä pekonimuru tms. voisi toimia oikeinkin kivana lisänä. Lisää soseeseen öljy, perunajauhot, mausteet ja oluthiivahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjataikinan päälle. Paista torttua 200 asteessa 30 minuuttia. Itse sipaisin pinnan öljyllä 5 minuuttia ennen tortun uunista ottamista, jotta pinta saisi kauniin värin ja kiillon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti