torstai 6. joulukuuta 2012

Joulutortut (maidoton, munaton, gluteeniton, rypsitön)

Itsenäisyyspäivän kunniaksi meillä harjoiteltiin joulutortuntapaisia. Lopputulos on ihan ok, mutta ensi kerralla kaulitsen taikinan huomattavasti paksummaksi. Nyt taikinasta tuli 12 kpl, mutta luulen, että kahdeksan voisi olla lähempänä totuutta, kun jättää tosiaan tuon taikinan huomattavasti paksummaksi.


2 dl ollannin perunamuussiainesta
1 dl kaurajuomaa (oatly luomu)
1 rkl kookosöljyä
1 rkl auringonkukkaöljyä
½ rkl sokeria
veitsen kärjellinen vaniljansiemeniä
ripaus suolaa
3/4 dl provenan täyskaurajauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kiehauta muussiaines, kaurajuoma ja kookosöljy soseeksi. Anna jäähtyä. Lisää sitten auringonkukkaöljy, suola, vanilja sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jätä se jääkaappiin hetkeksi lepäämään. Kaulitse taikina noin puolen sentin paksuiseksi ja paina siitä piparkakkumuotilla haluamasi kuvioita. Lisää pohjien päälle nokare torttutäytettä. Paista torttuja 225 asteessa 15-20 minuuttia. Koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla. Tortut kannattaa tarjota mahdollisimman tuoreena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti