maanantai 17. joulukuuta 2012

Maidoton minttusuklaafudge

On tämä joulunalusaika yhtä harjoittelua. No saapahan herkutella ihan luvan perästä. :) Tänään harjoiteltiin fudgentapaista. Olen kahlaillut nettiä ristiin rastiin ja kehitellyt niiden pohjalta kaksi ideaa fudgea silmällä pitäen. Tässä ensimmäinen. Tämä maistuu tumman suklaan ystäville. Meillä kyllä veteli lapsetkin ihan ilolla, kun maitosuklaata eivät ole koskaan syöneet. Muutoin luulen, että tämä toimii paremmin aikuiseen makuun. Mukavaa on se, että piparminttuöljy näyttäisi ainakin alustavasti sopivan Kaverille. Heti tuli pari ideaa...


noin ½ dl rouhittua maidotonta suklaata (4 palaa lindtin 70%)
1 rkl kookosöljyä
n. 2,5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta (van houten)
½ dl kaurajuomaa (oatly lyomu)
pari tippaa piparminttuöljyä 
ripaus erittäin hienoksi jauhettua suolaa
½ tl aitoa vaniljaa

Sulata kookoarasva kattilassa ja lisää sulaan rasvaan maito. Sekoita yhteen ja anna kiehahtaa. Lisää kuumaan liemeen suklaarouhe ja anna suklaan sulaa. Lisää noin puolet kaakaosta ja tomusokerista ja vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää sitten vanilja, piparminttu sekä loput sokerista ja kaakaojauheesta. Vatkaa seos tasaisen kuohkeaksi ja levitä tasaiseksi leivinpaperin päälle. Nosta fudge puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan ja jaa sitten terävällä veitsellä annospaloihin. Säilytä jääkaapissa peitettynä. Maku paranee ajan kanssa eli fudge kannattaa valmistaa edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

Lisäys 23.12.2012
Ei mennyt taaskaan niin kuin Strömsössä, joten mokat jakoon. Pari sanaa vielä hyvästä koostumuksesta. Valmis massa on venyvää ja hieman sitkeää. Mikäli koet massan levittämisen helpoksi, ei massa ole vielä valmis. Yllä olevassa kuvassa jo kertaalleen jääkaapissa levännyt ja sen jälkeen uudelleen vatkattu fudge. :) Ajattelin laittaa kuvan hyvästä koostumuksesta, koska kuva kertoo usein enmään kuin tuhat sanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti