keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Spaghettivuoka ton-ton-ton

Vapaapäivinä sitä mieluusti tekee jotakin muuta kuin asuu keittiössä. Ihan jo senkin kunniaksi, että jauheliha ja makaroni oli jälleen tutkitusti suomalaisten suosikkiruoka, viriteltiin meidänkin uuniin syötävää näistä aineksista. Oli helppoa, nopeasti valmisteltavaa ja maittavaa. Ruoka oli herkullisen näköinen jo ennen uuniin menoa ja pakko oli räpsäistä. Onneksi räpsinkin, koska uunista tullessa Esikko kysyi: "Äiti miksi olet laittanut perunamuussia tuohon päälle?". :D Siksikin tuo raakakuva tähän väliin.


n. 300g pätkittyä Moilasen täysriisispaghettia

400g porsaan jauhelihaa
2 sipulia
pari valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria, oreganoa, basilikaa, paprikaa, savupaprikaa
tilkka hunajaa
500g purkki paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
n. 2 tomaattipurkillista vettä

Valkokastike:
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl täysjyväriisijauhoa
2 dl oatlyn luomukaurajuomaa
ripaus suolaa ja reilumpi oluthiivahiutaleita


Paista jauheliha ja pienityt sipulit. Mausta ja lisää paseerattu tomaatti sekä neste. Sekoita ja lisää joukkoon pätkitty spaghetti. Sekoittele tasaiseksi ja kaada öljyttyyn uunivuokaan. Lisää pinnalle valkokastike, pirskottele pintaan halutessasi hieman oliiviöljyä ja nosta uuniin. Tämähän varmasti paistuu ihan puoleen tuntiinkin isommalla lämpötilalla, mutta ulkoiluvimman vuoksi kuvan versio viipyili 150 asteisessa uunissa tunnin. Oli kyllä enemmän kuin al dente, mutta  me ei annettu moisen häiritä. :)

Tämän ruokailun yhteydessä saatiin muuten jälleen muistutus Kaverin maailmankuvasta. Kantaessani vuoan pöytään Kaveri kysyi: "Voinko minä syödä tuota? Saako vähän maistaa?". Niin, kun tosiaan koskaan ei ole takeita. Siinä sitten taas miettii, että millainen arki Kaverilla on esim. päivähoitomaailmassa. Kuinkahan kalpeaa ruoka on? Eikö tämännäköiset ole Kaverin saatavilla? Jotenkin tuntuu, että parempi kun ei tiedä koko totuutta. Ja kaiken lopuksi, tärkeintä on ettei mitään ole sattunut ja Kaveri on saanut syödäkseen. Siitä suuri kiitos Kaverin ruokien kanssa toimiville. He tekevät kaikkensa ja ovat vähiten syypäitä tähän nykyvimmaan siirtää kaikki ruokahuolto valtaviin keskuskeittiöihin. Tästä voisin jatkaa vaikka maailman tappiin, mutta säästän teitä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti