lauantai 16. marraskuuta 2013

Broiskusalaattia

Meillä on tänäkin vuonna tiiviisti seurattu Vain Elämää - sarjaa aina perjantaisin. Tapojemme vastaisesti silloin on lupa heittäytyä ihan villiksi ja nautiskella pöydän antimista olohuoneessa television äärellä. Tällä(kin) kertaa nautiskeltiin lihaista salaattia. Tällä kertaa salaatin kruunuksi löysi tiensä broileri, mutta paistettu jauhelihakin on oiva kumppani raikkaalle salaatille. Itse valitsisin alustaksi kaaliraasteen, mutta pikkuväelle uppoaa huomattavasti paremmin jäävuorisalaatti.


Ihan ensimmäisenä pilkoin 250g kirsikkatomaatteja, puolikkaan pienestä sipulista sekä yhden punaisen paprikan. Päälle ripsaus suolaa, oliiviöljyä sekä tummaa balsamicoa. Kaikki sekaisin ja antaa makustua. Seuraavaksi broilerin kimppuun.

Broilerit tykkään suikaloida itse. Lihan suutuntuma on jostakin syystä tällöin paljon parempi kuin valmiiksi suikaloiduissa. Pilkkomiseen menee korkeintaan kaksi minuuttia, joten ei maksa vaivaa. Kolme broiskun rintapalaa riitti meidän sakille oikein hyvin. Lihasuikaleet on helppo jättää maustumaan suoraan leikkuulaudalle, puoli tuntia riittää mainosti. Lihat maustoin suolalla, chilijauheella, savupaprikalla, valkosipulijauheella sekä tavallisella parikajauheella. Sillä välin voi valmistella kaiken muun;


huudella ja suikaloida jäävuorisalaatin sekä puolikkaan kurkun. Salaatit alle ja tomaatti-paprikaseos päälle. Kanat paistumaan oliiviöljyyn ja hieman jäähtyneinä salaatin harjalle. Tuo tomaatti-paprikahässäkkä toimii muuten huisin hyvin myös tonnikalasalaatissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti