sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hyvää isänpäivää lihaisan ruoan säestämänä

Punaviinikastike on noussut viime aikoina koko perheemme ehdottomaksi kastikesuosikiksi ja ei kyllä mikään ihme, niin hyvää se onkin. Varsinkin nyt kun syksyn illat ovat viilenneet, viinikastike maistuu erityisen hyvälle. Tällä kertaa isiä hemmoteltiin kahdessa sukupolvessa porsaanliharullilla ja punaviinikastikkeella.


Liharullien valmistuksen aloitin pilkkomalla kuusi sipulia ja viisi valkosipulin kynttä, jotka kuullotin oliiviöljyssä pehmeäksi. Ihan loppumetreillä lisäsin joukkoon paketillisen pienittyä parmankinkkua. Sillä aikaa kun täyte jäähtyi, siivutin 1,6kg possun ulkofilettä ja nuijin siivut ohuiksi leikkeiksi. Tästä määrästä lihaa sain aikaiseksi 15 siivua. Sipaisin siivut sinapilla, ripaus mustaapippuria myllystä ja nokare täytettä jokaiselle leikkeelle. Leikkeet rulliksi ja tikulla kiinni. Rouhaisin aavistuksen suolaa käärittyjen lihojen päälle ja paistoin sitten pinnat kiinni pienessä oliiviöljyssä pannulla. Nostin lihat uunivuokaan ja  hetken jäähdyttelyn jälkeen poistin tikut. Pannulle kaadoin 7dl vettä ripauksen pippuria ja reilumman suolaa. Kannattaa maistella. Kun pannusta on saatu maut irti, neste lihojen päälle ja foliolla peitettynä 150 asteiseen uuniin tunniksi. Tämän jälkeen folio pois ja vielä puoli tuntia.

Nostin vuoan uunista ja siivilöin liemen kattilaan. Lihat folion kera takaisin uuniin. Keitin lientä kokoon, niin että puolet nesteestä oli haihtunut, Haihtumista odotellessa pasitoin 400g siivutettuja herkkusieniä oliiviöljyssä ja mausteeksi suola, pippuri sekä valkosipulijauhe. Sitten liemen joukkoon 1 dl punaviiniä ja keittelin alkoholit pois. Kun maut olivat kohdallaan, lisäsin 3 dl oatlyn luomu kaurajuomaa, johon oli sekoitettu 2 rkl maizenan tärkkelystä. Viimeiset suolat ja pippurit, ja kastike lihojen päälle. Kruunuksi sienet ja persiljasilppua. Oli hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti