sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Maitoa kehiin pienin askelin

Tässä syksyltä on takana allergiapolikäynti, jossa nyt ei mitään kummempaa uutta tullut. Saatiin kuitenkin lupa aloittaa todella varovaiset kokeilut/siedätykset maidolla. Ihan puhdasta maitoa ei saa testailla, mutta kypsytettyjä ja hapatettuja saatiin lupa testailla varovaisesti. Raejuustonokare aiheutti kätinää ja iho-oireita. Hieman siinä lannistuttiin, mutta päätettiin vielä kokeilla uudelleen. Esikkohan sietää luomu-ja tinkimaidon, muttei tavallista. Ollaan pähkäilty tämän liittyvän siihen, että maitoproteiini sitoutuu käsittelemättömässä maidossa maidon rasvaan ja imeytyy tällöin huonommin elimistöön. Tällä teorialla sitten siirryttiin käsittelemättömän maidon maailmaan ja siedätyksen välineeksi valikoitui pitkään kypsytetty ja ennen kaikkea käsittelemätön parmesan juusto. Ja tässä toden totta on Kaverin ruoka-annos, jonka huntuna ehdoton maitomaksimi, jonka voi maistella ilman suurempia oireita.


Näitä menee nyt siis kolmella aterialla viikossa. Kaikki vakavamman maitoallergian kanssa painiskelleet tietävät, että tämä on ihan MIELETÖN juttu!!! Taivaanrannassa on toivoa.

Loppukaneetiksi on taas pakko mainita, että näitä ei sitten saa kukaan muu Kaverille kokeilla. Tämä on kotihommia tämä juustolla herkuttelu. Suuremmat määrät aiheuttavat edelleen vakavia oireita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti