sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kesäkurpitsalasagne

Peinteistä lasagnea tulee tehtyä valmiiden lasagnelevyjen puutoksesta johtuen kovin harvoin, mutta tämä kesäkurpitsainen versio kyllä korvaa puutteen mennen tullen. Tämän hyvä puoli on se, että seuraavana päivänä jämistä syntyy tavallaan ihan uusi ruoka, kun lämittää tähteeksi jääneen lasagnen pannulla, lisää siihen tilkan vettä sekä muutaman desin keitettyä moilasen riisimakaronia; pastalounas on valmis.

Uunituore lasagne...

...sekä seuraavan päivän make over.

3 kesäkurpitsaa

Jauhelihakastike:
400g porsaan jauhelihaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
200g paseerattua tomaattia
1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä tomaatteja (biona)
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa ja basilikaa

Valkokastike:
reilu loraus oliiviöljyä
2-3 rkl riisijauhoa
muutama desi oatlyn luomu kaurajuomaa
suolaa, hiven sinappia sekä rkl oluthiivahiutaleita

Paista jauheliha yhdessä sipulin kanssa. Lisää lähes kypsään jauhelihaan murskattu valkosipuli ja hetken kuluttua muut mausteet. Tuoreesta yrtistä kannattaa tässä vaiheessa lisätä vain puolet ja toinen puoli kastikkeen ollessa valmis. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti sekä murska/säilyke. Pakko mainostaa jälleen ihanan makeita bionan luomuluumutomaatteja. :D 

Valmista valkokastike kuumentamalla öljyä kattilassa ja lisää siihen riisijauho. Anna kypsyä, mutta varo ruskistamasta. Lisää kaurajuoma sekä mausteet. Anna kastikkeen saostua ja tarkista maku.

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne noin sentin siivuiksi. Kauho uunuvuoan pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja lado päälle kesäkurpitsasiivuja tasaiseksi kerrokseksi. Toista tämä kunnes tarpeet loppuvat. Kaada viimeisen kesäkurpitsakerroksen päälle valkokastike ja pirskottele ennen uuniin laittoa lasagnen hunnuksi hieman oliiviöljyä. Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes kesäkurpitsa on täysin pehmennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti