5 1/4 dl semperin fin mixiä tai allergisen leivontajauhoseosta
4½ dl sokeria
2 tl soodaa
1 1/3 dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
4½ dl kaura-, riisi- tai soijajuomaa tai vettä (meillä kaurajuomaa)
1 dl sopivaa öljyä
1½ rkl omenaviinietikkaa
½ tl vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
Siivilöi kulhoon kuivat aineet ja lisää
joukkoon toisessa kulhossa yhteen sekoitetut nesteet. Sekoita
tasaiseksi. Olen tehnyt kakusta kahdenlaista versiota. Nelikerroksisen
pylväsmäisen kakun olen pasitanut kahdessa erillisessä vuoassa. Brunon
paperiset kertakäyttövuoat ovat loistavia, niitä ei tarvitse edes
voidella. Ovat sellaisia ruskeita, olivatkohan halkaisijaltaan 18 cm.
Kuvan kakun olen pasitanut yhdessä isossa irtopohjavuoassa, jonka
vuorasin leivinpaperilla. Paista kakkuapohjaa/pohjia 175 asteessa noin
40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vartti ennen kumoamista ja jäähdytä
mielellään jääkaappikylmäksi ennen kuin halkaiset pohjan. Kakku paranee
vanhetessaan ja on mielestäni parhaimmiillaan päivää ennen kuin menee
ns. yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti