n. 100 g kookosrasvaa
1 rkl kaurajauhoa
1 rkl auringonkukkaöljyä
2 dl kaurajuomaa
Mausteiksi esimerkiksi:
½ - 1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl sipulijauhetta
½ tl kuivattua ruohosipulia
½ tl paprikajauhetta
½ rkl oluthiivahiutaleita
½ tl kuivattua persiljaa
Ota kookosrasva hyvissä ajoin huoneen
lämpöön pehmenemää. Valmista valkokastike mittaamalla ensin kattilaan
jauhot sekä öljy, kuumenna ja lisää kaurajuoma. Anna kastikkeen saeta.
Voit maustaa kastikkeen tässä vaiheessa tai lisätä mausteet vasta
valmiiseen levitteeseen. Vaahdota kookosrasva ja lisää vaahtoon
huoneenlämpöinen valkokastike muutamassa erässä voimakkaasti vatkaten.
Mikäli kastike alkaa erottua rasvasta, älä käytä koko kastiketta.
Erottuneen kastikkeen voi pelasaa ruokalusikallisella öljyä, joka
lisätään massaan samalla vatkaten. Levite kovettuu hieman kylmässä.
Säilyy jääkaapissa noin neljä vuorokautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti