Olen kikkaillut jo jonkin
aikaa maidottoman, gluteenittoman ja rypsittömän kinuskikastikkeen
parissa. Vastaus maukkaaseen kinuskikastikkeeseen oli huomattavasti
yksinkertaisempi kuin aluksi luulin. Tästä ohjeesta tulee selainen
keskijäykkä koostumus ei kuitenkaan kova, ns. valuu hitaasti.
Kaurajuomaa lisäämällä tai vähentämällä saa säädeltyä jäykkyyttä.
1 rkl kookosöljyä
1rkl auringonkukkaöljyä
1 dl sokeria
1 tl siirappia
1,5 dl kaurajuomaa
1 tl tärkkelysjauhoa (käytin perunaa)
ripaus suolaa
(pieni ripaus kanelia)
Mittaa öljy sokeri ja 1 dl kaurajuomaa kattilaan.
Keitä sekoittaen 15 min, tässä vaiheessa kattilassa pitäisi olla kupliva
vaaleanruskea tahmainen vaahto. Kaada loppu kauramaito johon perunajuho
on sekoitettu kattilaan, sekoita koko ajan voimakkaasti. Ota kattila
heti levyltä pois. Anna kastikkeen jäähtyä hieman. Tarjoile esim.
marjojen kera, kakun päällä tai vaikkapa puolukkamuffinssien
kylkiäisenä. Kakun päälle kannattaa levittää vain hieman jäähtyneenä,
muttei kuitenkaan täysin kylmänä. Hieman lämmin kastike on helpompi
levittää ja asettuu kauniisti. Tämän jälkeen ei kannata enää koskea,
koska tällöin pinta rakeutuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti