sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Nakkipannaripiiras

Taannoinen onnistuminen makean perunapannarin kanssa poiki herkkuja myös suolaiselle puolelle. Lapset innostuivat tästä erityisesti. Hauskinta oli varmasti se, että tätä maisteltiin piknikhenkisesti pihalla. Vinkkinä voin sanoa, että kannattaa paistaa metallisessa vuoassa. Käytin lasivuokaa, kun en taas jälleen kerran muistanut ettei pannarit paistu lasivuoassa, ainakaan munattomat. Aaargh. Nakitkin kärtsäsivät kuten kuvasta näkyy, kun jouduin paperin reunasta vetäisemään teokseni vielä hetkeksi pellille lisäkypsennykseen. Mutta hyvältä maistui. Tätä tehdään jatkossakin... kaapissamme kököttävää pyöreää peltiivuokaa käyttäen...

 
5 dl kaurajuomaa
3 dl oolannin muussiainesta
2 dl provenan täyskaurajauhoja
½ dl perunajauhoa
2 rkl sopivaa öljyä
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl sipulijauhetta
ripaus mustapippuria

Täyte:
3 vatajan lisäaineetonta nakkia
1 kevätsipuli
1 höyrytetty porkkana tai muuta kasvista
(oli jäänyt tähteeksi lounaalta)
Kuumenna 2 dl kaurajuomaa ja lisää siihen muussiaines. Lisää loppu kaurajuoma sekä öljy. Lisää haaleaan muussiin kuivat aineet sekä mausteet. Anna turvota sillä aikaa kun valmistelet täytteet.
Pilko sipuli ja nakit. Kuullotin sipuleita hetken pannulla, en kuitenkaan ruskistanut. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan ja ripottele päälle sipulit, nakit sekä porkkanakuutiot. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti