Pakastimesta on mustikat syöty ja intouduin ostamaan kaikkien kehumaa
pensasmustikkaa. Vispipuuro tehdään kyllä jatkossakin ihan sillä
perinteisellä metsämustikalla. Vaan kyllä tuolle pensasmallillekin
käyttöä löytyy, ei vaan tässä ruokalajissa. Kuvan puuro on menossa
esikoiselle ja kylkiäisenä onkin ihan tavan maitoa, arlaingmanin
vanhanajan punaista luomumaitoa, nam. Oli näin puuron kera tosi hyvää ja
kermaista, maistui ihan lapsuudelle.
5 dl vettä
3 dl marjoja
(käytin pensasmustikkaa)
1-2 rkl sokeria
1 dl tattarileseitä
1 dl tattrijauhoja
Keitä vesi ja lisää siihen marjat. Tällä kertaa käytin pensasmustikkaa ja siitä johtuen sokeria tuli laitettua normaalia vähemmän, 1 rkl. Lisää lese sekä jauhot ja keitä puuroa 5 minuuttia. Anna tekeytyä kattilassa kannen alla toiset viisi minuuttia ja anna sen jälkeen jäähtyä ilman kantta. Vispaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Tarjoa kauramaidon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti