8 keskikokoista perunaa
(1 punasipuli)
½ dl sopivaa öljyä
2 rkl kaurajauhoa
4 dl kaurajuomaa
1tl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
3-4 tl valkosipulijauhetta
ripaus mustapippuria
1 rkl oluthiivahiutaleita
Mittaa suurehkoon kattilaan öljy ja jauhot,
kuumenna ja lisää kaurajuoma koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes seos
sakenee. Lisää etikka ja mausteet. (Tällä kertaa valkosipuli tuli
purkista, koska ostamamme tuore oli todella kitkerää). Pese perunat
huolellisesti ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Suikaloi myös sipuli. Laita
perunasiivut ja sipulit kattilaan ja sekoita niin, että kastiketta on
joka puolella. Kaada perunat kattilasta öljyttyyn uunivuokaan. Paista
perunoitaa 200 asteessa noin tunti, kunnes ovat pehmeitä. Viimeiset
kymmenen minuuttia voi paistaa grillivastuksen alla, niin pintaan tulee
kaunis väri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti