maanantai 30. huhtikuuta 2012

Perunasalaatti


4 kiinteää keitettyä perunaa
½ kesäkurpitsa
2 sipulia
½ tuorekurkku
3 rkl kaurajuomaa
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua ruohosipulia
½ tl paprikajauhetta
ripaus suolaa ja valkopippuria

Valmista majoneesi, notkista kauramaidolla, mausta ja laita kylmään vetäytymään. Pese perunat (huolelliseti, jos käytät ne salaattiin kuorineen) ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pilko sipulit ja kesäkurpitsa ja kuullota pannulla kypsäksi. Normaalisti käytän perunasalaattiin purjoa ihan raakana, mutta näin siitepölyaikaan pyrin kypsentämään kaiken. Normaalioloissa salaattiin kuuluisi myös omena, mutta näin kevällä tällä tapaa. Kuutioi kurkku ja sekoita kulhossa paistetun sipulin ja kesäkurpitsan kanssa. Kuutioi hieman jäähtyneet perunat ja lisää nekin kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi ja tarjoile. Tämä perunasalaatin nk. kypsä versio on parhaimmiillaan haalean lämpimänä. Raakaversio ehdottomasti jääkaappiin pariksi tunniksi vetäytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti