4 kiinteää keitettyä perunaa
½ kesäkurpitsa
2 sipulia
½ tuorekurkku
½ annosta munatonta majoneesia
3 rkl kaurajuomaa
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua ruohosipulia
½ tl paprikajauhetta
ripaus suolaa ja valkopippuria
Valmista majoneesi, notkista kauramaidolla,
mausta ja laita kylmään vetäytymään. Pese perunat (huolelliseti, jos
käytät ne salaattiin kuorineen) ja laita ne kiehumaan suolalla
maustettuun veteen. Pilko sipulit ja kesäkurpitsa ja kuullota pannulla
kypsäksi. Normaalisti käytän perunasalaattiin purjoa ihan raakana, mutta
näin siitepölyaikaan pyrin kypsentämään kaiken. Normaalioloissa
salaattiin kuuluisi myös omena, mutta näin kevällä tällä tapaa. Kuutioi
kurkku ja sekoita kulhossa paistetun sipulin ja kesäkurpitsan kanssa.
Kuutioi hieman jäähtyneet perunat ja lisää nekin kulhoon. Sekoita
joukkoon majoneesi ja tarjoile. Tämä perunasalaatin nk. kypsä versio on
parhaimmiillaan haalean lämpimänä. Raakaversio ehdottomasti jääkaappiin pariksi tunniksi vetäytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti