Minestronekeittoon kuuluu perinteisesti tomaatti, meille on viime
aikoina syntynyt ihan uusia perinteitä ja tähän versioon ei tomaattia
työnnetä. Meillä minestronekeiton nimellä kulkee kaikki sopat, joissa on
makaronia joukossa. Tämä on siitä kiva ruokalaji, että keiton voi tehdä
lähes mistä kasviksista vain ja kruunata edellisen päivän liharuoan
tähteillä. Kaveri kun ei kasvisruokia juuri harrasta, vaan proteiinien
saannin turvaamiseksi lautaselta löytyy lähes poikkeuksetta myös lihaa.
Tällä kertaa broiskun koipilihaa. Sattui muuten soppaan kuin nenä
päähän. Lihahan ei ole mikään pakko, keitto maistuu muutenkin. Siksipä
laitan ohjeen myös kasvisosioon.
n. 7 dl vettä
1 porkkana
10 cm kesäkurpitsaa
1/4 punaista paprikaa
½ sipuli
6 siivua suolakurkkua
1½ dl makaronia
(meillä tattaripastaa)
½ tl sipulijauhetta
½ tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua persiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
(lihaa esim. broiskua, kinkkua tai vaikka nakkeja)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti