Kinkkutäyte
2 dl kaurajuomalla ohennettua kananmunatonta majoneesia
jonka maustoin oluthiivahiutaleilla, suolalla, valkopippurilla, persiljalla, sipuli- ja valkosipulijauheella sekä paprikalla
1 pkt vatajan lisäaineetonta pyökkisavustettua kinkkua kuutioituna
1/4 paprika pieninä kuutioina
½-1 dl suolakurkkua pieninä kuutioina (käytin euroshopper, on lisäaineeton)
Valmista majoneesi ja mausta se kevyesti.
Pilko kinkku, kurkut ja paprika pieneksi kuutioksi ja sekoita kaikki
aineet. Lisää mausteita mikäli tarpeen. Majoneesia ei alussa kannata
notkistaa likaa, tässä vaiheessa voi hyvin lisätä kaurajuomaa tarpeen
mukaan.
Leikkaa leivästä pinnat pois ja viipaloi
pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Leivän on hyvä olla täysin jäähtynyt ennen
leikkaamista. Huomasin, että leipä on myös hyvä jäähdyttää
paistovuoassa. Tällöin leivän saa jäämään hyvän kosteaksi ja sen
käsittely on helpompaa. Kokoa kakku ja kostuta jokainen kerros
huolellisesti. Imeytin kerroksiin lusikan avulla kaurajuomaa aika
reilulla kädellä. Kakku olikin tosi mehevä. Jos mahdollista, kakku
kannattaa täyttää edellisenä iltana ja antaa tekeytyä painon alla yön
yli. Litran mehutölkki oli riittävä paino. Kuorrutukset ja koristeet
tein pari tuntia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti