1 dl kylmää vettä
½ tl psylliumia
2 rkl öljyä
suolaa
2 rkl tärkkelysjauhoa
(käytin perunajauhoa)
n. 2½ dl jauhoa
(käytin puolet kaurajauhoa ja puolet tattarijauhoa)
Mittaa kulhoon kylmä vesi ja psyllium. Anna turvota hetki ja lisää sitten öljy sekä jauhot. Alusta taikina kädellä kimmoisaksi. Koostumus muistuttaa lähinnä pastataikinaa. Taikinan on hyvä antaa vetäytyä hetki kelmun sisässä, mutta leipoutuu suht hyvin hetikin. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia palloja ja kaulitse ohueksi kahden leivinpaperin välissä. Kun lätty on jo suheteellisen ohut, voi päälimmäisen leivinpaprein poistaa, älä kuitenkaan irrota taikinaa alimmaisesta paperista, tarttuu tällöin kaulimeen kiinni. Kauli tortillat hyvin ohuiksi meiningillä päivä paistaa läpi. Paista tortilloja kuumalla kuivalla pannulla noin minuutin per puoli kunnes pintaan alkaa muodostua ruskeita pilkkuja. Laita kypsät tortillat pinoon kahden folion väliin, niin ne pysyvät mukavan pehmoisina. Säilyvät jääkaapissa hyvin pari päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti