Sarjassamme piilota peruna, kätke kaura. Makoisaa kahvileipää täysjyväkaurasta ja potusta.
5 dl kaurajuomaa
2 dl oolannin perunamuussiainesta
2 dl provenan täyskaurajauhoa
½ dl perunajauhoa
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl jauhettua kardemummaa
½ tl suolaa
2-3 rkl auringonkukkaöljyä
(pari ruokalusikallista rusinoita)
Kuumenna 2 dl kaurajuomaa ja lisää perunamuussiaines. Kuumenna sen
aikaa, että peruna ”liukenee” nesteeseen. Lisää joukkoon loput
kaurajuomasta. Lisää kuivat aineet sekä öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna
turvota kymmenen minuuttia. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun
uunivuokaan ja ripottele halutessasi päälle rusinoita. Käytin 20 x 30
kokoista vuokaa, joka oli tämän kokoiselle taikinalle juuri passeli.
Suosittelen metallista vuokaa, mikäli haluaa pohjastakin ruskettuneen.
Jos ei omista sopivan kokoista metallivuokaa, voi pannarin nykäistä
paistamisen puolivälissä leivinpaperin kulmista pellille paistumaan, kun
taikina on hyytynyt tai sitten vaan hyväksyä kalpea pohja. Paista pannaria 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (käytin kiertoilmaa). Anna pannukakun asettua paistamisen jälkeen vartin verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti