400 g sopivaa jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi tai ½ tl valkosipulijauhetta
maustepippuria
suolaa
6 dl tattaripastaa
½ dl sopivaa öljyä
2 rkl tattarijauhoa
n. 7 dl kaurajuomaa
1 tl sipulijauhetta
1 rkl oluthiivahiutaleita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi tai ½ tl valkosipulijauhetta
maustepippuria
suolaa
6 dl tattaripastaa
½ dl sopivaa öljyä
2 rkl tattarijauhoa
n. 7 dl kaurajuomaa
1 tl sipulijauhetta
1 rkl oluthiivahiutaleita
Paista jauheliha ja sipulit, mausta suolalla ja maustepippurilla. Kaada
kypsä jauheliha uunivuokaan ja mittaa joukkoon makaronit. Sekoita.
Mittaa paistinpannulle öljy ja jauhot, anna jauhojen turvota, mutta avro
ruskistamasta. Kaada jauhoseoksen joukkoon kaurajuoma koko ajan
sekoittaen. Anna saeta ja mausta sipulijauheella ja
oluthiivahiutaleilla, mukaan voi ripsauttaa suolaakin jos haluaa. Kaada
kastike lihan ja makaronien sekaan ja sekoita niin, että kastiketta on
kaikkialla. Lisää nestettä, mikäli makaronit eivät meinaa peittyä
kunnolla. Paista 200 asteessa noin 30 minuutia, käytin kiertoilmaa.
Parasta suoraan uunista tarjoiultuna, mutta menee seuraavana päivänäkin,
vaikkakin koostumus tällöin aika muhennosta, mutta tämähän ei vaikuta
makuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti