Quinoa korvaa kivasti riisin ja polentan. Quinoarisotto onkin meidän penskojen suosikkeja ja toki myös aikuiset tykkää.
Risoton olen tehnyt milloin mistäkin. Pohjana tietysti quinoa, jota neljälle hengelle keitän 2 dl. Huuhdo quinoa huolellisesti
lävikössä. Lisää quinoa kiehuvaan ja halutessasi maustettuun veteen (1
osa quinoaa/ 2osaa vettä) ja keitä 15 minuuttia. Keitto-ohje löytyy
yleensä pakkauksesta. Kuullota tällä välin öljyssä paistinpannulla
sopivia kasviksia tai vaikka herkkusieniä. Mausta kasvikset, meillä
tässäkin ruokalajissa näyttäytyvät useimmin sipuli- ja
valkosipulijauheet sekä tietenkin yrtit. Tällä kertaa kasvispuolelta
porkkanaa ja sipulia. Pannulle voi lisätä kuullotuksen aikana vettä, jos
tuppaavat kuivumaan. Kun kasvikset ja quinoa ovat kypsiä yhdistä ne.
Tarkista maku, mausta tarvittaessa. Oluthiivahiutaleilla saa aikaiseksi
juustoista makua. Kermaisuutta saa aikaan lisäämällä juuri ennen
tarjoilua (meidän tapauksessa) kaurajuomaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti