3½ dl vettä
1½ dl oolannin perunamuussiainesta
2 tl kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1 rkl finaxin hapanjuurta
2 rkl sopivaa öljyä
1 rkl siirappia
1 prk bonan luumusosetta
1½ tl suolaa
1,5 dl tattarirouhetta (keskisen mylly)
5 dl tattarijauhoa (keskisen mylly)
Mittaa kulhoon 2,5 dl lämmintä vettä. Lisää
veden sekaan puolet hiivasta sekä 1 dl jauhoja ja saman verran
tattarirouhetta. Laita päälle kelmu ja anna seisoa lämpimässä 4-5
tuntia.
Keitä desi vettä ja lisää siihen
perunamuussiaines. Lisää perunaseos ja psyllium leivontakulhoon. Anna
seisoa 5 minuuttia. Lisää sitten siirappi, luumusose, suola sekä öljy ja
keskenään sekoitetut loput jauhot (4 dl), rouhe (½dl) sekä hapanjuuri.
Sekoita taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Helpoiten tämä
onnistuu koneella, mutta käsinkin menee. Vuoraa uunipelti
leivinpaperilla ja ripottele sille tattarijauhoja. Leivo öljytyin käsin
taikinasta pellille kaksi limppua. Kohota peitetynä 30 minuuttia.
Ripottele limppujen päälle vielä jauhoja ja paista limppuja 180
asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Limput on hyvä nostaa ritilälle
jäähtymään, jos haluaa, että pohja pysyy rapeana.
Törmäsin eilen ensimmäistä kertaa blogiisi vähän vahingossa ja kun näin tämän leivän ohjeen, oli sitä pakko päästä kokeilemaan välittömästi! Meillä perheessä gluteeniton leivonta on tullut tutuksi muutaman viimeisen vuoden aikana, mutta "ne täydelliset leipäohjeet" ovat edelleen olleet vähän hakusessa. Tämä ohje pääsi kyllä ehdottomasti tuolle listalle! Leivästä tuli aivan täydellistä, en tiennyt että gluteenittomanakin hapanleipä voi onnistua näin hyvin! Kiitos mahtavasta ohjeesta :)
VastaaPoistaMukava kuulla, että onnistui. :) Tämä saa taas jatkamaan tämän blogin pitoa, kun tietää että siitä on jollekin iloa ollut. Aurinkoista kevään jatkoa teidän perheelle!
Poista