Olen silloin tällöin kokeillut tehdä lapsille, ja varsinkin allergisille
sellaisille, sopivia keksintapaisia kakkusia. Yritykset ovat kerta
toisensa jälkeen jääneet jotenkin todella pehmoisiksi. Vaan nytpä
onnistui mureat kakkuset. Leivinajuheen pois jättäminen taisi olla se
taika ja olen myös aina aiemmissa virityksissä tunkenut mukaan
tärkkelysjauhoa. Nämä kakkuset ovat gluteenittomia, maidottomia,
soijattomia ja mikä parasta, ne voi tehdä juuri niistä jauhoista ja
hiutaleista, mitkä kullekin sopivat. Eihän nämä mitään dominokeksejä
ole, tällaisia krouvin näköisiä terveyspikkuleipiä enemmänkin. Meidän
penskat kyllä tykkäsi kovasti ja maistui omaankin suuhun, varmaan juuri
sen takia, että eivät tosiaan ole mitään äkkimakeita.
1 dl sopivia hiutaleita
(käytin kauraa ja tattaria)
1 dl sopivia jauhoja
(käytin provenan täyskauraa ja tattaria)
½ dl sopivaa öljyä
2-3 rkl siirappia
½ dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
veitsen kärjellinen vaniljaa
ripaus suolaa
ripaus kanelia
2 rkl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää sekaan öljy, siirappi ja vesi.
Sekoita hyvin ja tee taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä
nokareita. Itse käytin kahta teelusikkaa apuna. Nokareiden pintaa voi
halutessaan siistiä ennen paistamista, niin ettei pintaan jää
"piikkejä". Paista kakkusia 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia,
niin että saavat hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti