keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kesäkurpitsalisäke

Tämä lisäke on jo pitkään ollut yksi meidän perheen suosikeista. Mikäli munakoiso sopii, kannattaa kokeilla sitäkin kesäkurpitsan asemesta taikka fifty-fifty molempia. Kaverikin on hiljalleen alkanut maistella tomaattia kypsäsässä muodossa, joten pieniä määriä tätäkin on jo maisteltu. Perinteisesti lisäke on saostunut mantelijauheella, mutta koska mantelia ei vieläkään ole uskallettu kokeilla, saostus hoidettiin kurpitsansiementahnalla ja toimi hyvin.


2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
2-3 kesäkurpitsaa 
½ dl oliiviöljyä paistamiseen
1 tlk kaltattuja tomatteja tai tomaattimurskaa
1½ tlk vettä
suolaa ja mustapippuria

Pilko sipulit ja kesäkurpitsat. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää sitten kurpitsakuutiot. Anna kurpitsoiden kuullottua ja mausta ne sitten suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaatit ja vesi. Itse tykkään Bionan säilötyistä luomu luumutomaateista. Ovat ihanan makeita.


Anna seoksen kiehua hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoittaen, kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Saosta seos lopuksi kurpitsansiementahnalla tai esimerkiksi mantelijauholla taikka parmesaaniraastella, mikäli sopivat ruokavalioon. Meillä mennään siementahnalla. Hyvää tulee joka tapauksessa. Lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoa kuumana vaikkkapa grilliherkkujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti