perjantai 10. toukokuuta 2013

Karamellipopparit (maidoton, rypsitön, gluteeniton)

Olen joskus aikoinaan tehnyt karamellipoppareita, mutta siitä on aikaa jo vuosia. Silloin köytössä oli voi ja vaalea siirappi, nyt ne korvatuivat kookosöljyllä, sokerilla sekä tummalla siirapilla.Isäntä kyllä oli sitä mieltä, että nämä olivat alkuperäisiä parempia. Ja kyllähän tuo hentoinen kookoksen maku miellytti omaakin suuta. 

Riisin tavoin maissi on ollut meillä varovaisesti kokeilussa, huomattavasti varovaisemmassa kutenkin kuin tuo riisi. Mutta kovasti Kaverikin nautti niistä muutamasta popparista, jotka sai maistaakseen.


Pop cornit (1 dl siemeniä) paahdoin auringonkukkaöljyssä ja suolasin kevyesti ruususuolalla. Tykkään suolata nämä makeatkin, koska ainakin meillä pidetään kovin makean ja suolaisen liitosta. Karamelli seoksen tein sulattamalla n. 3 rkl kookosöljyä kattilassa, johon lisäsin 3 rkl sokeria, 1 rkl tummaa siirappia sekä 1 rkl vettä. Keittelin seosta vajaat viisi minuuttia miedolla lämmöllä niin, että sokeri suli. Sen jälkeen pyörittelin popparit karamellisoksessa ja kaadoin leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Popparit siihtyivät 120 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Sekoittelin poppareita muutamaan otteeseen paistamisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti