sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Gluteeniton italianpata













3 porkkanaa
2 sipulia
1 kesäkurpitsa
1 paprika
4 valkosipulin kynttä
400 g porsaan jauhelihaa
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta,
oreganoa, basilikaa, valkosipulijauhetta
1 l vettä
2 dl gluteenitonta pätkittyä moilasen täysriisispaghettia
öljyä paistamiseen

Kuutioi kasvikset pieneksi. Kuullota aluksi porkkanat ja sipulit öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja kypsennä. Lisää kesäkurpitsat ja paprikat, anna kypsyä hetki. Mausta seos, lisää tomaattipyre, vesi sekä spaghetti. Spaghettina meillä siis käytössä Moilasen täsyjyväriisistä valmistettu malli. Paketti on saman näköinen kuin tämä makaronipussi, mutta tietysti eri mallinen. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja spaghetti on kypsää. Pataa on hyvä sekoitella pariin otteeseen kypsennyksen aikana. Kaveri veteli padan sellaisenaan, mutta meille maitoa sietäville satoi annoksen hunnuksi parmesaaniraastetta. Kaveri muuten piti tästä ruoasta erityisen paljon. Kehuja tuli lähes joka haarukallisen jälkeen ja toki santsattiinkin. :)

3 kommenttia:

  1. Pystytkö laittaa mausteiden tarkat määrät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän muistaa mittailla kun seuraavan kerran teen. :)

      Poista
    2. Kiitti. Meillä keliaakikkopoika söisi mielellään italianpataa :)

      Poista