keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Suolaiset muffinssit 10 kpl (munaton, maidoton, gluteeniton)


1 dl tattarirouhetta (keskisen mylly)
½ dl täysjyväriisijauhoa
½ dl provenan täyskaurajauhoa
1 dl maissitärkkelystä
1 tl psylliumia
1½ tl leivinjauhetta
 reilut ripaukset sipulijauhetta, oreganoa, basilikaa, paprikajauhetta, (suolaa)
2 aurinkokuivattua tomaattia
2 siivua vatajan lisäaineetonta kinkkua
2½ dl oatlyn luomu kaurajuomaa
½ dl oliiviöljyä

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen kiertoilmalle. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään, kuutioi tomaatit ja kinkut pieneksi ja sekoita ne kuivien ainesten joukkoon. Mittaa kulhoon kaurajuoma sekä öljy ja sekoita yhteen. Sekoittaa kannattaa niin vähän kuin mahdollista, ettei pääse muodostumaan sitkoa. Annostele taikina muffinssivuokiin ja ripottele halutessasi pinnalle vilelä toinen kierros paprikajauhetta. Kannattaa käyttää muffinssipeltiä, mikäli sellaisen omistaa. Ja näiden kanssa suosittelen esim. Brunon paperivuokia, koska niistä muffinssit irtoavat kypsänä helpoiten ilman, että puolet jää paperiin. Monien kauniimpien vuokien kanssa näin tapahtuu. Siksi olen tyytynyt näihin ulkonäöllisesti vaatimattomampiin malleihin. ;) Paista muffinsseja noin vartin ajan. Uunituoreet muffinssit kannattaa nostaa ritilän päälle jäähtymään ja odotella hetki ennen nauttimista, että sisus ehtii asettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti