perjantai 7. helmikuuta 2014

Kaiketon muropohjainen piiras

Blogituttavuuteni Annika innoitti tämän viikonlopun leipomuksissa. Muropohjainen kaiketon piirakkaohje on odottanut keittiönpöydän kulmalla koko viikon ja tänä iltana se testattiin. Ja voi hyvää päivää miten ihana ohje, ensimmäinen onnistunut murotaikana yli kolmeen vuoteen. Pakko kokeilla pikkuleipiä tästä. Olin kovin otettu siitä, että joku ihminen toisella laidalla Eurooppaa näki vaivaa testatakseen meille sopivaa ohjetta. Kiitos tuhannesti sinulle Annika! :)

Ihan tämä ei mennyt alkuperäisen ohjeen mukaan, kun siinä kaupassa jonne meidän perhe tänään suunnisti, ei tietenkään löytynyt juuri mitään mitä tarvittiin. Ja perjantai-iltana kahden väsyneen lapsen kanssa ei kaksi väsynyttä aikuista vaan jaksa yhtä kauppaa enempää. ;D Näin ollen mentiin niillä aineksilla joita kaapista löytyi. Samalla tuli testattua, että tämä ohje muuntuu aika moneksi, koska ihan eri jauhoilla mentiin kuin alkuperäisessä ohjeessa. Vadelmahillopurkkikin oli vajaa, joten puuttuva osa korvattiin purkillisella omenapilttiä. Johenneksenleipäpuujauhe korvautui psylliumilla ja ksantaanilla. Ja tämä on vieläpä laiskankin emännän versio, koska en jaksanut siivilöidä jauhoja taikka sotkea yleiskonetta, saati kaulita koristeita. No murustelemallakin tuli oikein hyvä. Mielen syövereissä on jo puolimuotoutuneena omenapiirakan ohje, koska Esikko reklamoi ettei pidä paistetusta hillosta. Outo lapsi. :D Mutta kaikkiaan superohjeistoa siis tämä! 



Tässä ainekset meidän versioon ja tarkemmat ohjeet alkuperäisen ohjeen linkin kautta.

2 dl tattarijauhoja
2 dl provenan täyskaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl maissitärkkelystä
1½ dl sokeria
½ tl psylliumia
tl kärjellinen ksantaania
ripus suolaa
2 dl vaaleaa oliiviöljyä
1 dl haaleaa vettä

vajaa purkki Fiordifrutta vadelmahilloa
1 prk omenapilttiä



1 kommentti:

  1. Wow, nayttaapa hyvalta!!! Ihana, etta pystyit kokeilemaan ja kekselias kokkihan soveltaa ohjeen kuin ohjeen loytyvien tarvikkeiden mukaan...;-). Kokeile myos omena- tai paarynasiivuilla, hillon sijaan, toimii varmasti! Samoin kuin pikkuleivat!

    VastaaPoista