keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kalkkia kitaan ja vehnää ei kiitos taas hetkeen

Tänään oli ruokarintamalla mukava päivä. Apteekissa silmään sattui mahdollisimman vähän sisältävä purukalkkitabletti. Vihdoinkin! Nämä pureskeltavat on niin paljon varmempia, kun tietää kaiken tavaran menevän perille. Valitettavasti appelsiinin makuinen malli sisälsi aspartaamia. :( Hyllylle jäi moinen myrkky.


Paluumatkalla apteekista kävin noutamassa Ruohonjuuresta tilaamani postipaketin, joka sisälsi mm. quinoa muroja, kotimaista hamppurouhetta sekä mustikkajauhetta. Esikolle paketissa oli luomulaatuista kihernejauhoa. Esikon lautaselta on nyt viime kesästä lähtien jouduttu kananmuna pitämään pois ja munakkaan perään on kovasti kyselty. Taannoin sitten bongasin Annikan munattoman munakasohjeen ja toivon mukaan siitä on apua Esikon pahimpaan munakaskaipuuseen. :) Harmi ettei Kaveri näistäkään pääse nauttimaan. Ehkä joskus vielä...


Niin ja olen vallan unohtanut kertoa vehnäaltistuksen tulokset. Altistushan käynnistyi enemmän kuin lupaavasti. Teelusikan kärjellisellä lähdettiin liikkeelle ja mitään mullistavaa ei tapahtunutkaan. Altistusta jatkettiin yhtä varovaisesti ja pitkän päivän päätteeksi oltiin jo ruokalusikallisessa mannapuuroa. Äitinä voin kyllä sanoa, että ei Kaveri ennen sitäkään ihan täysin oma itsensä ollut, mutta ruokalusikka olikin sitten liikaa. Kaveri sai lääkettä ja reaktio hieman rahottuikin, kunnes yhtäkkiä sitten mentiinkin ihan toiseen äärilaitaan ja adrenaliinia reiteen. Toiveikas päivä päättyi kaaokseen. Onneksi päästiin illalla kotiin haavoja nuolemaan. Vehnä on kyllä vaarallinen tyyppi. Sen aikaansaamat reaktiot ovat paljon äkkinäisempiä kuin maidon, ne iskevät silmille salamana. Onneksi meillä oli matkassa iki-ihana lääkärimme ja yksi tutuista sairaanhoitajista. Ja onneksi näsitä on taas edessä vuoden tauko.

2 kommenttia:

  1. Arg,
    aika kamala kohtalo teidän Kaverilla. Ihan kylmät väreet menee, kun ajattelen tilannetta. Onneksi matkassa on ollut kaikenlaista apua, ettei käynyt huonosti. Huoh.
    Ehkä ensi vuonna sitten menee paremmin ;),

    Ihanaa viikonloppua, toivottavasti tiedossa ei ole enää yhtään ambulanssireissua tai hampaankoloa tai muuta ikävää!

    VastaaPoista