maanantai 26. toukokuuta 2014

Nakkikääröt (gluteeniton, munaton, maidoton, soijaton)


3 dl Oolannin perunamuussiainesta
1½ dl Oatlyn luomu kaurajuomaa
½ dl kookosrasvaa
3/4 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1½ dl Provenan täyskaurajauhoja
1½ dl tattarijauhoja (Keskisen mylly)
1 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
tl kärjellinen ksantaania

2 pakettia Vatajan lisäaineettomia nakkeja
Puhdaskaurahiutaleita koristeeksi

Mittaa kattilaan perunamuussiaines, kaurajuoma, rasvat sekä suola. Kuumenna sekoittaen kunnes seos on tasainen. Anna soseen jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja lisää sitten joukkoon keskenään sekoitetut loput aineet. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja nosta jääkaappiin lepäämään. Pidin taikinaa kylmässä vajaan tunnin. 

Leikkaa nakit kolmeen osaan. Kauli taikina osissa voitaikinalevyn paksuiseksi ja leikkaa taikinapyörällä sopivia neliöitä ja kääri nakinpalat niiden sisään. Taikina on kaikettomaan tapaan suhteellisen hellin käsin käsiteltävää, joten lievää näpräämistä vaaditaan. Täysin kestettävissä kuitenkin. ;) Voitele kääröt vedellä ja koristele kaurahiutaleilla. Parhaiten tämä onnistuu kaatamalla hiutaleet pienelle lautaselle ja painamaan voidellun käärön hiutaleisiin. Paista kääröjä 220 asteessa noin 20 minuuttia. Ovat vaivan arvoisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti